• Cabin

    Njut av en god natts sömn, i en bekväm säng, medan bussen tar dig till din destination.

  • buss

    Du får din egen kabin under resan.

Mobilt hotell utmanar flyget

ÄVENTYR. Trånga flygplanskabiner eller rullande lyxhotell? Med nya långdistansbussen Cabin kan du numer göra resan väl värd besväret.

Med en modern busspark erbjuder uppstickaren Cabin ett bra alternativ till flyget. Bussarna är vackert inredda med privata ”poddar”, gratis wifi, tillgång till fräscha badrum samt en gemensam lounge. Personal finns ombord under hela resan för att se till gästernas behov.

Än så länge finns bussarna bara i USA på sträckan mellan San Francisco och Los Angeles, med incheckning klockan 23.  Lagom till frukost är gästerna framme, förhoppningsvis efter en god natts sömn.

Konceptet testades inledningsvis som en pilot under 2016. Biljetterna sålde slut på tre dagar och man hade en väntelista med över 20 000 personer. I juni 2017 hade man samlat in 3,3 miljoner dollar från en rad tunga investerare.

Marknaden för långdistansresor har hittills inte utmanats i samma utsträckning som exempelvis taxiindustrin. Genom att slå ihop transport och logi med fokus på kundupplevelse och lägre miljöpåverkan hoppas man locka en del av de resenärer som står för de cirka 48 000 dagliga resorna på sträckan.

 

Taggar: | | |