Illustration: Sofia Josephsson

Modetwittrare som visar vägen

The Guardian har listat de främsta fashionistorna på Twitter som håller dig uppdaterad om hållbart mode (de flesta London-baserade). Se hela listan här

Här är Sapirs favoriter:

Make it last @wemakeitlast
Make it last är ett digitalt magasin helt dedikerat till hållbart mode och skönhet. The Guardian har inte med denna svenska självklarhet på sin lista, men det har såklart vi. Grundat av Lisa Corneliusson (tidigare chefredaktör på Rodeo) och Emma Elwin (tidigare moderedaktör på svenska Elle).

Livia Firth @liviafirth
Firth är kreativ chef för Eco Age och ”drottningen av Den Gröna Mattan och professionell agitator.” Hon twittrar om hållbart lyxigt mode och etisk glamour. (Gift med Colin Firth)

Sass Brown @EcoFashionTalk
Brown är en eco-fashion-aktivist, författare till ”Eco Fashion” och ”ReFashioned: Cutting-Edge Clothing from Upcycled Materials”. Brown är också NY editor för Coco Eco magazine.

Lucy Shea @swishinglucy
Lucy Shea är CEO på hållbarhetskommunikationsbyrån Futerra i London, byrån finns även i New York och Stockholm.  Lucy Shea har introducerat @swishing med stora klädbytesdagar och fester på samma tema.

Fashion Revolution @Fash_Rev
Twittrar om Fashion Revolution Day och klädernas härkomst, ofta med hashtaggen #whomademyclothes.

Orsola de Castro @orsoladecastro
de Castro är ett hållbart kraftpaket inom mode, på From Somewhere and Reclaim to Wear. Är också medgrundare av Estethica på London Fashion Week och medgrundare till Fashion Revolution Day.

Taggar: | |