• ikea

    Är ni en grupp som ska besöka museet går det finfint att boka in en visning. Mer info hittar du på Ikeas hemsida.

  • ikea

    Det är inte bara varuhusets historia som berättas, här ryms även delar av vår inredningshistoria.

  • ikea

    Hittar du din ikeafavorit?

Nostalgipalats för Ikea-lovers gör succé

DESIGN. Sedan sista juni i år kan vi äntligen nörda ner oss i platsen som frammanar både hat och kärlek genom hela livet. När man slog upp portarna till det efterlängtade IKEA museum blev det genast en världsnyhet. Utställningarna med Billy, Metod och köttbullar har redan blivit ett populärt utflyktsmål och har lockat drösvis med besökare hela sommaren.

Museet ligger i det allra första IKEA-varuhuset, som invigdes 1958 i småländska Älmhult. På 3,500 m² utställningsyta visas företagets historia och design genom olika tidsepoker. Här lyfts också idéerna, människorna, möblerna, misstagen och lärdomarna fram – allt som bidragit till företagets arv och plats i den svenska folksjälen.

Vill du göra ett besök tar du dig till IKEAs hemstad Älmhult på den passande adressen Ikeagatan 5. Missa då inte möjligheten att få uppleva de småländska skogarna när du ändå är i trakten.

Visste du att?

Första IKEA-katalogen gavs ut redan 1951.

Bästsäljaren genom tiderna är den röda hjärtformade kudden FAMNIG HJÄRTA

IKEA är en förkortning och står för Ingvar Kamprad Elmtaryd Agunnaryd. Elmtaryd är gården där Kamprad växte upp, och Agunnaryd är socknen som den ligger i.

IKEA är Sveriges mest hållbara varumärke enligt Sustainable Brand Index 2016 inom kategorin möbler och inredning.