Noveller bygger barnhem

NOTIS. Astrid Lindgrens trolska smålandssomrar, Hjalmar Söderbergs folkmyllriga Stockholm eller Jens Lapidus djupt kriminella miljöer. Att läsa är att förflyttas till en annan värld. Men att släpa med sig tunga romaner kan få även den mest lässugne att tappa lusten. Novellix är företaget som vill göra läsning så lättillgänglig som möjligt. Novellerna är vackert inbundna i hårt papp och är inte mer än några millimeter tjocka. Perfekta för strandväskan eller pendlingsturen till jobbet.

Företaget ger ut såväl klassiska noveller av de allra största författarna, som nyskrivna små godbitar av både väletablerade och nya författare. Ska novellerna bli en gåva, till dig själv eller någon annan, kan man just nu köpa den specialtillverkade presentasken där 50 kronor oavkortat går till den ideella organisationen Econef och deras arbete med det hållbara och självförsörjande barncenter i Tanzania. Samarbetet med Novellix kallas Stories for Hope. Lena Hammargren är förlagschef på Novellix.

-Vi tycker att det Econef gör är oerhört viktigt, och med Stories for Hope såg vi ett sätt att själva kunna bidra till arbetet med barnhemmet.

Sedan starten 2011 har Econef samlat in pengar och har redan gjort det möjligt att ta fram ett prototyphus, och under sommaren påbörjas bygget av barnhemsdelen.

Taggar: | |