• kaffebryggaren

Nu kommer kaffebryggaren som läxar upp dig

INREDNING. Morgonstund har guld i mund, speciellt om du tillhör de som förgyller din morgon med ekologiskt kaffe.

Konstfacksstudenten Christoffer Ohlander har skapat kaffebryggaren som får dig att glänsa inför polarna. Maskinen har inbyggda luktsensorer som läser av kemikalierester i det malda kaffet. Är resterna för många förstår bryggaren att kaffet inte är ekologiskt, och ger då ifrån sig högst irriterande hostningar under hela bryggningen. Är det däremot ekologiskt, ger den bara ifrån sig ett hemtrevligt slurpande. Eftersom kaffe är en social grej och ofta intas i sällskap av andra, är det här alltså en maskin som genom ljud visar dina vänner vem du verkligen är.

Christoffer Ohlander gick ut Konstfack 2015 och var en av de utvalda att ställa ut i Greenhouse under årets Furniture and Light fair i Stockholm. Här ställer designstudenter och nyutexaminerade från hela världen ut sina alster och för många är det början på en ny karriär.

Christoffer Ohlanders designkaramell till kaffebryggare är än så länge bara en prototyp, men allt som krävs för att den ska kunna tas i bruk är en villig investerare. Drömmen är Italienska Alessi.

Den dömande kaffebryggaren är här. Ingen går fri!

Taggar: | | | |