Nu satsar vinnarna på hållbarhet

UNDERSÖKNING. Hållbarhet är hetare än någonsin och det är hållbarhetsikonerna som visar vägen framåt, sätter trenderna. Ekologisk matkonsumtion slår nya rekord år efter år, och nu börjar viljan att handla hållbart även sprida sig från potatislådorna och mjölkdiskarna till andra områden.

Enligt en ny undersökning som pensionsbolaget SPP gjort är det till exempel tio procentenheter fler som ser kopplingen mellan möjlighet till högre avkastning och hållbart sparande idag, jämfört med 2014. Och förändringen är störst bland männen. Vi tycks alltså bli mer och mer medvetna om att om det klimatavtal som slöts i Paris i slutet av 2015 ska efterlevas krävs nytänkande i alla led och att vi som konsumenter visar vårt stöd genom de val vi gör.

Så hur ska man tänka när det kommer till de egna pengarna? Liza Jonson är VD på SPP fonder och menar att det är nu, när ledarna för världens länder gemensamt sätter klimatfrågan i fokus och ratificerar Parisavtalet, som ett stort behov av ytterligare innovativa och nyskapande lösningar skapas. Ett företag som då redan är på tåget har stora vinster att hämta. Och det är här du som privatperson har mycket att vinna.

– Att vara med och investera sina sparpengar i den typen av bolag skapar förutsättningar för en mycket lönsam utveckling för avkastningen på ditt sparande. Vilket i slutändan ger dig mer pengar på fickan.

 

 

Taggar: | | |