• sopor

    Hos Clique kan du sälja kläderna du inte längre använder.

  • Customer Manager Manolya Aki, Marketing Manager Saga Westlund och CEO Mona Landh.

Ny second hand-app tar över marknaden

MODE. Dags att uppdatera semestergarderoben? Nya appen Clique ska bli världens största marknadsplats för secondhand-mode. Det kan vara rätta stället att både sälja shortsen som inte längre passar, och hitta nya uppdaterade sommarplagg.

Konceptet bygger på så kallade Clique shops, där du väljer om du vill sälja i egna eller i någon annans shop. På det här sättet bildas små communitys där gruppledaren får provision på allt som säljs inom shopen. För köparen blir det lättare att hitta vad man söker, eftersom shoparna ofta har ett väldigt specifikt utbud. Det kan handla om stil baserad på kända personer, mammakläder, bara skor eller kanske bara ytterplagg.

Marknaden för begagnade kläder har för längesedan slutat handla om skämtkläder till svensexan, för att istället komma att bli ett självklart sätt att köpa kläder på även för de modeintresserade. Det har såklart också förändrat sättet vi ser på våra kläder när vi inte längre vill ha dem, och möjligheterna att sälja av har stadigt ökat. Nu handlar det inte bara om att rensa garderoben, utan om att tjäna pengar medan du gör det.

Taggar: | | |