• NY

    Mysig uteservering på Wild, där pizzorna är fantastiska både för besökare och miljön.

  • NY

    Pearl Oyster och Home ligger vägg i vägg på Cornelia Street.

  • NY

    På Bareburger får du en äkta amerikans burgare.

NY visar vägen – 5 matställen med koll

NEW YORK. Drömmarnas stad, New York, är fortfarande ett av svenskarnas favoritresmål. Det är här många av världens trender startar och det är här det mesta kan hända. Här räds man inte att tala om det dåliga med matindustrin, men man gör det för att kunna presentera ett bättre alternativ. Med hårda fakta om kemikaliers påverkan på vår föda och våra kroppar, visar många restauranger på en bättre värld med måltider som är som bomull för insidan. Sapir listar 5 restauranger med koll. Låt er väl smaka!

Wild
Allt började med ont i magen. När Miki Agrawal insåg att hon var allergisk mot i princip allt som fanns i amerikans processad mat blev hon tvungen att sluta äta sin älsklingsrätt – pizza. Men hon stod inte ut så länge utan öppnade snart en egen pizzeria där alla ingredienser är vegetariska, bottnarna är laktos- och glutenfria och kött och ost helt fria från hormoner.
535 Hudson St.New York, NY 10014
340 Bedford AveBrooklyn, NY 11211

Bareburger
Vrålgoda, ekologiska, burgare i äkta amerikansk tappning. Fair trade n’ homemade är mottot hos kedjan som började som ett litet hak i Queens, men nu växt till 28 restauranger. Inget genmanipulerat kött, ekologiskt så långt det går, inga onödiga tillsatser och gärna närproducerat.

Bell, Book and Candle
Hos BB&C är det ekologiskt, egenodlat och modernt som står i fokus. Det som inte kommer från den egna trädgården på taket är producerat i närområdet. Kocken John Mooney försöker i största möjliga mån att inte fokusera på inköpen, utan låter menyn avgöras av det som taket producerar. Just nu finns det till exempel karameliserad blomkål, couscous med svamp, revbensspjäll och lax på menyn.
141 W 10Th street, New York, NY 10014

Pearl Oyster Bar
Ägaren Rebecka Charles sägs vara den som tog den numera världskända Mainedelikatessen Lobster Roll till Manhattan. Restaurangen är ett självklart val om man vill äta en äkta amerikans smarrighet. Vill du inte äta lobster roll finns det såklart ostron, odlade, och andra läckerheter på menyn.
18 Cornelia Street, New York, Ny 10014

Home
Oprentatiös, hemtrevlig och modern mat är Home’s koncept. Sedan 1993 arbetar restaurangen med att stödja lokala odlare och leverantörer och de har ett gediget intresse för hållbara måltider. På den lilla innergården sitter du bekvämt mellan trädgrenarna och maten är fantastisk. Här kan du till exempel bli serverad anka, äggplantsstek och höna. Ligger granne med Pearl Oyster.
20 Cornelia Street, West Village, Ny 10014

Taggar: | | | | |