• swedish fashion Talents

    F.A.S, Lazoschmidl, Nebel. Foto: Mathias Nordgren.

  • Swedish Fashion Talents

    F.A.S SS17.

Top 3 från Swedish Fashion Talent

MODE. Modeveckan har just avslutats och Sapir har kollat in Swedish Fashion Talents, ett goodwillprojekt från Swedish Fashion Council.

Under året har en jury valt ut åtta designers som bland annat får visa sina kollektioner under modeveckan. I år var det mycket stillsamma färger men desto fler tydliga budskap. Här är tre märken som på sitt sätt arbetar med hållbarhet, fairtrade och en vilja att göra mode till en hållbar business. Sapir gillar!

1. F.A.S. For The Brave Ones
Med sin ganska stillsamma färgsättning satte F.A.S ändå färg på catwalken med sin genomtänkta filosofi. Med grundaren Firas Al-Saffar i spetsen vill märket ta det hållbara modet mot nya höjder. Kläderna ska attrahera den medvetna människan, där kön och ålder är oviktigt. De raka linjerna går lätt att göra krokiga. Kläderna passar den som ofta fastnar i det gamla vanliga och trivs där, men som kanske vill påbörja en långsam förvandling till ett något modigare jag.

2. LAZOSCHMIDL
”En meningsfull kollektion som ifrågasätter det förbjudna och uppmanar oss att vara den vi vill vara, klä oss hur vi vill klä oss samt älska den vi vill älska.” Så beskriver märket själva sin kollektion, och deras bidrag till visningen var mycket riktigt befriat från de flesta normer. Uppfriskande, minst sagt. Den som bär det här vill definitivt synas och har inget emot att folk vänder sig om på gatan.

3. NEBEL
Ännu ett märke som hade unisex på schemat, där de så skandinaviska raka linjerna var mer än tydliga. Med kollektionen Findings vill Nebel skapa en kollektion som gör en garderob hel. Här ska finnas rum för allt och man hoppas bli en självklar del i varje modeintresserad persons garderob. Det här passar den som trivs bäst med lite luft mellan hud och tyg och som gillar den kalla färgskalan.

Taggar: | |