• Träning. Gymmet är organiskt utformat för att inte bara fylla träningsfunktionen utan även vara ett vackert inslag i parken.

    Gymmet är organiskt utformat för att inte bara fylla träningsfunktionen utan även vara ett vackert inslag i parken.

  • Träning. Flera olika träningsöar breder ut sig över den 23 kvadratmeter stora träningsanläggningen i Milano.

    Flera olika träningsöar breder ut sig över den 23 kvadratmeter stora träningsanläggningen i Milano.

  • Träning. Designern bakom My Equilibria är ingen mindre än Vito di Bari, utsedd till en av världens viktigaste futurister inom stadsarkitektur.

    Designern bakom My Equilibria är ingen mindre än Vito di Bari, utsedd till en av världens viktigaste futurister inom stadsarkitektur.

Nytt gymkoncept ger naturupplevelse

TRÄNING. Träningsintresset bara ökar och motionsformerna där allt du behöver är din kropp trendar. Italienska My Equilibria, med fitness- och kommunikationsproffset Gian Luca i spetsen, uppmärksammade tidigt kroppsviktsträningens framfart och tog fram det nya och snygga konceptet för världens storstäder.

Enligt företaget finns det ingen hejd på längtan efter naturupplevelser hos den urbana människan, samtidigt som våra jobb i allt högre grad är stillasittande. Om vi lämnade innegymmen och tog oss ut i grönområdena för att träna skulle vi alltså slå två flugor i en smäll. Med sin organiska utformning är My Equilibria tänkta att inte bara fylla ett gyms träningsfunktion utan också vara vackra inslag i parker, så att vi faktiskt utnyttjar dem.

Företaget fick sitt säkerhetsintyg i februari och de första gymstationerna förväntas kunna levereras till hotell och resorter i sommar. De är än så länge lite hemlighetsfulla med exakta platser, men avslöjar att de även har haft kontakt med svenska hotell.

 

Trendspaning: rörelseenergi

På brittiska The Great Outdoor Gym Company skapar du ny elektricitet medan du tränar.
Samma koncept med kinetisk energi finns på inomhusgymmet ReRev i USA.