• oumph!

    Pulled Oumph! sätter smaklökarna i gungning

Oumph! fixar sojabiffen

SMAK. Välja bort och välja rätt. Tror du fortfarande att det vegetariska köket innebär uppoffringar vad gäller smak och konsistens? Fel, fel, fel som Brasse i Fem myror är fler än fyra elefanter skulle sagt! Svenska företaget Oumph! tar hamburgefantaster och pulled pork-frälsta med storm när de serverar sina vegetariska diton. Produkten är gjord av sojabönor från kontrollerade områden (alltså inte från mark där man skövlat regnskog), men har en köttaktig struktur som ger bra tuggmotstånd. ”Sjukt bra mat” säger de själva, och syftar till den låga klimatpåverkan såväl som på den goda smaken.

Oumph! är ett initiativ från Food for Progress som jobbar för hållbar mat, punkt slut. Men mat ska vara god, annars får det vara och med det i åtanke har de skapat en vegetarisk produkt som även köttälskare ska längta efter. 2015 tilldelades Food for Progress och Oumph Livsmedelspriset och när de i januari i år fick med sig hamburgejätten Max blev låtsasköttet en viral älskling.