Plentymore-sapir-3

Plenty More för julhelgens gröna mat

NOTIS. Det är vackert, utsökt och helt befriat från konventioner. När den israeliske kokboksförfattaren Yotam Otootlenghis lagar mat får han även de mest köttfrälsta att skippa steken. Hans uppmärksammade bok Plenty har nu fått en uppföljare, Plenty More, som kom ut i svensk översättning av Cecilia Falk på Tukan Förlag 2015. 150 vegetariska recept skapade av en man som egentligen äter kött, men som finner grönsakerna så intressanta att de oftare får stå för sig själva än komplettera en sköttbit.

Med ett julbord dignande av härligheter som korv, köttbullar och skinka, kan det lätt bli lite mycket av det tunga. Med Yotams recept i Plenty More får du in det där lilla extra på julbordet, som också kan följa med resten av året. Vad sägs till exempel om karamelliserade fikon med feta och apelsin, risotto med brysselkål eller sötsur purjolök med korinter?

Taggar: | |