Redaktionen listar fyra appar för mindfulness

REDAKTIONEN LISTAR. Mindfulness är en trend som bara växer sig större och större, och hjärnforskningen visar att mindfulness och meditation kan hjälpa oss att bättre hantera stress och få ökat fokus och välbefinnande. Meditation är dock en färskvara så det gäller att öva regelbundet för att ta del av dess fördelar. Då är det skönt att ha med sig bra verktyg i mobilen om man är på språng, och som tur är finns det numera en drös mindfulnessappar till både Android och iOS. Här är 4 stycken som vi på Sapir vurmar lite extra för.

1. Mindfulnessappen
En klassiker som varit med ett bra tag och som nyligen uppdaterats. Här hittar du både guidad och tyst meditation på allt från 3 till 30 minuter. Det går också att ställa in påminnelser till sig själv. En internationell storsäljare.

2. Headspace
Denna snygga app ger dig 10 dagars meditationsprogram i sin gratisversion där du lär dig grunderna i meditation och mindfulness på ett pedagogiskt sätt. Vill du fortsätta går det att teckna årsabonnemang och då få tillgång till fördjupningsprogram i allt från ökad kreativitet och glädje till bättre relationer och sömn. Den har även en SOS-knapp för de där stunderna då allt bara blir för mycket.

3. Omvana
Med sitt stilrena gränssnitt är denna app enkel att använda och erbjuder ett stort bibliotek av guidade övningar från internationella experter. Här kan du även få förslag på vilka övningar som kan passa utifrån hur man mår för tillfället eller om man vill fokusera på ett specifikt tema.

4. Stop, Breath & Think
Från början framtagen till studenter och lärare har denna app nu nått en större målgrupp tack vare sin enkla design och lättillgängliga ton. Den erbjuder en bra genomgång av grunderna i meditation och ett brett spann av övningar kring teman som att engagera sina sinnen, tacksamhet, förändring och empati.

Taggar: | |