Redaktionen listar värmande yoga

REDAKTIONEN LISTAR. I takt med att sommaren drar sina sista suckar och hösten gör sitt intåg börjar det bli dags att byta uteträningspassen mot mer skyddade innemiljöer. Redaktionen föreslår lite värmande yoga för att hålla hjärnan skärpt och musklerna igång. Nedan tipsar vi om ett par härliga nya uppstickare som vi hoppas se mer av inom yogitrenden.

Klasserna

Black Metal Yoga – ett annorlunda yogapass där deltagarna får göra sin solhälsning till heavy metal snarare än ljuv panflöjt. En av grundarna, Saskia Thode, berättar om hur hon ofta inleder sina pass med ”en hel del morrande, skrikande och bankande i golvet för att ge människor en chans att göra sig av med eventuell ilska och stress de bär på”. Om du tillhör en av dem som heller kör din yoga till Destroyer 666 eller bara vill prova på något nytt så tipsar vi om Studio Orm i Gamla stan i Stockholm som enligt hörsägen kör Black Metal Yoga under torsdagskvällar.

Boxningsyogaen yogaklass som mixar klassiska yogaposer med högintensiv och dynamisk boxning. Uppkom på boxningsklubbarna för att ge boxarna en konkurrensfördel men utövas nu även på yogastudier. Svenskan Kajza Ekberg är en av huvudpersonerna bakom konceptet och är du sugen på att testa några svingar själv hemma kan du kika på en youtube-klass med henne här.

Prylarna

Mattan – den vanliga yogamattan är ofta inte så mycket att hurra för; tråkig och svart, eller möjligen rosa (och smutsig). Men, äntligen finns alternativ! Surfa in på Spiritual Revolution eller Brogamats för att hitta riktiga konstverk när det kommer till både matta och väska att bära den i. För vem vill inte ha en burritobag till sin yogamatta?

Outfiten – för den som gärna vill piffa till sig själv lite extra under yogapasset tipsar vi om teeki. Ett amerikanskt märke som gör sina kläder på återvunna gamla plastflaskor. Superspexiga och coola outifits att yoga i eller att bara hänga med i soffan för den delen. Beställs enklast online. We like!

För den som inte kan få nog

Broga

 

Taggar: | | |