Illustration: Sofia Josephson

Redaktionen om att nå sina drömmars mål

REDAKTIONEN DRÖMMER. De flesta av oss har drömmar vi vill uppfylla, planer för framtiden som vi vill förverkliga. Ibland kan drömmar kännas stora och orimliga och ibland rentav fåniga eller ytliga men drömmar är viktiga, stora som små. Och dina drömmar kan faktiskt hjälpa andra. Att hitta nyckeln till att påverka sig själv är också att hitta nyckeln till att hjälpa andra.

För att kunna uppfylla din dröm behöver du en klar bild av vad det är du vill uppnå. Abstrakta eller otydliga mål är svåra att nå. Förtydliga din dröm och det mål du ska uppnå. Ta hjälp av inspiration från andra, be goda vänner om inspel. Kanske vill du bo på en vingård i Italien, eller få det där jobbet eller kanske köpa en ny bil. Förtydliga din dröm och gör den så konkret som möjligt.

Sen är det dags att börja fundera över en strategi. Är de saker som krävs för att nå drömmen möjliga för dig att kontrollera? Tur är ju dessvärre inte vad som får drömmar att slå in. Det krävs hårt jobb, målmedvetenhet och konsekventa handlingar för att nå fram till dina drömmars mål.

Många gånger behöver vi också ha finansiering för våra drömmar. Se till att skaffa dig koll på din privatekonomi, gör en realistisk sparplan, börja i små steg och låt det ta tid.

Vägen till att förverkliga en dröm är sällan rak, utan snarare lång och guppig. Återigen, ta hjälp av vänner och familj, de allra flesta behöver stöd och hjälp på resan mot målet. Det är också viktigt att vara uthållig, de kan ta åratal att uppfylla en dröm. Glöm inte heller att dina drömmar är viktiga, stora som små. Kan du påverka dig själv i rätt riktning så kan du också påverka och inspirera andra, en positiv lyckospiral.

Taggar: |