• relae

    Sallad, rökt mandel och olivolja.

  • relae

    2014 kom kokboken från restaurang Relae ut.

  • relae

Relae – Michelinkrog utan krusiduller

RESTAURANG. 2010 öppnade Michelinkocken Christian Puglisi restaurangen Relae på en nedgången sträcka på en av Köpenhamns mest brottsdrabbade gator. Målet var enkelt: att servera intelligent, hållbar mat med fokus på råvaror av högsta kvalitet i en miljö utan krusiduller. Han lämnade en av världens bäst rankade restauranger, danska Noma, för att kopplas bort från redan etablerade restaurangnamn och visa värdet av sitt eget varumärke.

Relae har inte bara en Michelinstjärna, utan har också blivit rankad som nummer 45 i fjolårets lista över ”World’s Best Restaurants” och dessutom vunnit Sustainable Restaurant Award 2015. Över 90 procent av restaurangens ingredienser kommer från leverantörer med fullt ekologiska produktionsmetoder. Enkel estetik matchas med miljötänk. LED-armaturer, matlagning över induktion, leverenser med cykelbud och kompostering av rester.

2014 gavs Puglisis bok Relae: A Book of Ideas ut. Den sägs vara mycket mer än en kokbok, okonventionell och tankeväckande.  Motiveringar bakom varje maträtt erbjuder en inblick i stjärnkockens kreativa process.

 

Namn:
Relae 
Var:
Jægersborggade 41, Köpenhamn
Taggar: | | | |