Rester från gamla båtar och hus får nytt liv hos Dwellers

NOTIS. På Dwellers är varje möbel unik, tillverkade för hand av återvunnen teak från nedslitna båtar och hus. Hela konceptet bygger på att ge gamla saker nytt liv – en dröm som den före detta New York-baserade arkitekten Tae Yeob Kim förverkligade i Sverige. Närmare bestämt Hammarby Sjöstad.

Det var intresset för Skandinavisk arkitektur och design som förde den sydkoreanske arkitekten Tae Yeob Kim och hans familj till SverigeTillsammans driver de inte bara den lilla butiken på Båtbyggargatan i Stockholm, de designar och producerar också allt själva.

Materialet till möblerna hämtar de hem från Indonesien, där också tillverkningen sker under överseende av Tae Yeob Kims far. Genom att återanvända gammalt material behöver inga nya träd huggas ner i ett område där skogskövlingar annars utgör ett stort problem. Hållbarhet och miljö är viktigt för familjen och ligger till grund för hela verksamheten.

Möblernas design är enkel och funktionell och bär genom sin väderpinade textur också på en historia. I sortimentet hittar du allt från små pallar till rustika skåp i olika träslag. Med Dwellers hoppas Tae och hans familj kunna tillföra någonting nytt till de svenska hemmen. Om inte annat lite variation och kanske också lite mer själ.

Följ Dwellers resa på instagram, där det också bjuds på inredningsinspiration, nyheter och behind-the-scenes från produktionen.