• nyår

  Glitter och glammiga stuprör hos Ida Sjöstedt.

 • nyår

  Kalasfin i J.Lindebergs vinterkostymer.

 • nyår

  Tjusiga retroflugor från Metzerverket.

 • nyår

  Uppkopplade smycken låter dig koppla av på kalaset. Armband från Vinaya.

 • nyår

  Komplettera looken med en vintageklocka för klassisk gammeldags elegans.

 • nyår

  Kalaskostym från J.Lindeberg och blanksvart midnattsblåsa signerad Lars Wallin.

Couture: Möt 2017 med stil

MODE. Adjöss 2016, och ring klocka, ring. Nu avlöser årets glöggfester, julmiddagar och nyårsgalej varandra i dundrande fart. Dags att lufta högtidsrocken och finblåsan – så här firar du in 2017 med stil:

Klassiker med gammaldags charm
Fixa stilen med en mörkblå eller grå kostym och, om du vill vara på den säkra sidan, en helvit skjorta. Är garderoben kavajlös? Spana in Herr Judits för en snabb kostymdeal. Här hittar du ett stiligt vintageutbud med herrkläder som inte tummar på kvalitén. Vill du hellre köp nytt? Svenska J.Lindeberg matchar hög stilfaktor och trendsäkra kostymer med engagemang för social hållbarhet i produktionen.

Låt detaljerna göra jobbet
För finare fester, satsa på detaljer som en dubbelknäppt kavaj eller schyssta manschettknappar. Låt en elegant vintageklocka sätta guldkant på armleden, eller skruva upp charmen med en piffig retrofluga från Metzerverket. För en hjälpande hand i nöden, lägg vantarna på matnyttiga boken Välklädd – Så stylar du din garderob, där du guidas från passform till accessoar.

Nyårsblåsor och glammiga stuprör
“You can never be overdressed or overeducated”, hävdade Oscar Wilde. Med det i åtanke vänder vi oss till Lars Wallins blanksvarta midnattsblåsor för inspiration. Och till Ida Sjöstedts vinterkollektion, strösslad med glittriga kostymer, röda sidenbyxor och Askungeklänningar.

Glasskon på nyårstrappen
Green Laces har ett föredömligt brett sortiment med stilsäkra festdojor i veganläder. Även Vagabond har numera en “Non animal” kollektion i 50 nyanser av svart.

Smart smycke 
Svårt att hålla uppmärksamheten från sociala medier, samtidigt som du vill vara en närvarande gäst? Välj uppkopplade smycken, och koppla av. Föredrar du att hänga något blankt runt halsen, spana in den här statement-stenen från Eyeseei! Eller kanske lite juvelsmycken tillverkade av diamantrester.

Budgetsmart
Vill du spara på dina och jordens resurser? Låna nyårsstilen från Lånegarderoben, där du kan plocka hem obegränsat med plagg på långlån för 100 kronor styck. Dyker upp i pop up hos butik JohannaN på Frejgatan i Stockholm. Du kan även byta dig till en ny garderob på en Swop Shop eller hänga på låset till en välsorterad vintagebutik.

Taggar: | | | |