påskägg

Sapir fyller påskägget med hållbara godbitar

PÅSK. Minns du glädjen i att hitta det där påskägget bakom soffan, under trädet eller i stöveln i hallen? Lyckan över att godiset där i bara var ditt, att fördela hur du ville? Sapir minns och vill uppleva skattjaktseuforin och godsakslyckan igen. Här kommer listan som gör ditt påskägg till en lyxig tillställning även för de vuxna. Ut och göm!

1. Lyxig Lakrits från Johan Bülow
Danska Johan Bülow är övertygad om att världen behöver mer lakrits och har med sitt företag fått inte bara danskar, utan människor över hela världen, att le lyckligt med en salt pastill på tungan. Såklart ekologiskt.

2. Söta godbitar från Ekorrens ekologiska
Även om förpackningarna är lite barnsliga, är godiset allt annat än ointressant för vuxna. Ekologiskt och helt fritt från onaturliga smak- och färgämnen.

3. Syndigt god choklad från Kallari Chocolates
Ingen påsk utan choklad! Fyll ägget med choklad som får gom och hjärta att dansa i takt. Hos Beriksson.se finns ett finfint urval på ekologisk choklad, bara att välja och vraka. Bland annat hittar du choklad från Ecuadorianska Kallari Choclate, som ägs av de bönder som säljer den. Vill du lyxa till påskägget rejält kan du slänga in en resa till chokladkollektivet och vara med och se hur processen går till.

4. Kom hem med Adam Tensta
Artisten Adam Tensta och hållbara designern JohannaN har mötts i ett samarbete. Kollektionen This Is Home betår av armband, örhängen, halsband och ringar för både män och kvinnor och är en manifestation för den moderne svensken och mot rasism. Pigga upp påsken med lite hållbart blingbling!

5. Ryggsäck från Matt & Nat
Designryggsäcken vinner fortfarande mark och är ett måste inför vårens utflykter. Kanadensiska Matt & Nat gör unisexryggor i hundra procent återvunnet nylon, som ser ut som äkta skinn. Ögongodis för ryggen!

6. Skor från Native
Snygga lättviktarskor i alla former och färger från kanadensiska Native. Helt veganska och med en stark miljöpolicy i tillverkningsprocessen blir skorna inte bara lätta på fötterna utan också lätta för miljön att hantera.

Taggar: | | |