Foto: Workaround

Sapir listar 4 arbetsplatser för den digitala nomaden

REDAKTIONEN LISTAR. Samtidigt som trenden att starta eget blommar för fullt, och fler och fler arbetsplaster anammar ett mer flexibelt tänk kring var deras medarbetare utför sina arbetsuppgifter, fylls städernas caféer med solitära, kaffesippande laptopanvändare och landskapen i de stora kontorskomplexen börjar eka tomma. Mellan den digitala nomaden och vårt gamla sätt att tänka kring den traditionella arbetsplatsen uppstår helt enkelt ett glapp. Som tur är finns det folk som redan upptäckt detta och kommit på en del smarta idéer för att komma åt problematiken. Nedan listar därför Sapir fyra av våra egna favoriter bland lösningarna för den digitala nomaden.

På hemmaplan:

Workaround – företaget som har gjort det till sitt mission att koppla ihop den som har plats, med den som söker plats. Säger sig själva ha Stockholms bästa utbud av kreativa arbetsplatser på ett och samma ställe. Boka online och betala bara för den tid du utnyttjar lokalen. Exempel på lokaler som ligger ute nu är Epicenter på Brunkeberg, Impact Hub på Riddargatan – eller varför inte välja ett tjusigt konferensrum hos Fotografiska eller Spritmuséet?

Hoffice – under devisen ”Kom hem och jobba du också. Hos andra” hjälper nätverket Hoffice till att skapa sociala, kostnadsfria arbetsplatser hemma hos sina medlemmar. Arbetsdagen delas in i effektiva 45-minuterspass med tydliga målbilder och trevliga pauser däremellan. Hoffice finns idag i över 50 länder och bara i Sverige finns det 14 grupper från Östersund i norr, till Malmö i söder.

På bortaplan:

Ziferblat – ett såkallat ”free space” där besökaren istället för att betala för kaffet betalar för tiden hen spenderar på plats. Konceptet har sitt ursprung i Moskva, Ryssland men finns idag även i London, Kiev, Ljubljana och i fyra andra ryska städer.

Breather – motsvarande tjänst som svenska Workaround fast i USA och Kanada. Genom den smarta appen hittar du lokaler som matchar ditt behov och sedan är det bara att boka. Väl på plats använder du din telefon för att låsa upp och komma in. Tjänsten finns för närvarande i New York, Boston, San Fransisco, Ottawa och Montreal.

Taggar: | |