Rauk på Fårö

Sapirs 8 bästa Fårötips

NOTIS. Oavsett om du deltar under Almedalsveckan, Medeltidsveckan eller Stockholmsveckan i Visby kan det vara skönt med en paus utanför murarna. Sapir listar de bästa Fårötipsen, bara en kort bil/buss- och färjetur bort.

1. Bageriet Sylvis döttrar
Obligatoriskt för Fåröborna innan stranden är ett stopp på bageriet Sylvis döttrar där du kan äta sommarens godaste bullar.

2. Stranden Norsta Aura eller Skalasand
Den mest populära stranden är Sudersand. Men om du tröttnat på att se grannen skala ett ägg en meter intill kan du bege dig till den mer avlägsna Norsta Aurar. Om du inte har stranden för dig själv så var beredd på att få se några nakenbadare. På Skalasand får du också lite mer lugn och kan njuta av att ligga på de höga sanddynor, men akta dig för att simma för långt ut eftersom det finns risk för havsströmmar.

3. Bergmancenter
Att få känna närvaron från regissören Ingemar Bergman är ett måste för den som besöker Fårö för första gången. Inte minst om det skulle regna. Bergman höll till på Fårö i 40 år och skrev många av sina viktigaste verk här.

4. Raukarna på kusten, antingen vid Digerhuvud eller Langhammars
Ät picknick en kväll och se solen gå ned i en minst sagt fantastisk, karg, miljö.

5. Stora Gåsemora
Njut av gårdens lammkött som smakar naturligt av timjan och se Carola, Weeping Willows, Ulf Lundell eller Bo Kaspers Orkester i en stor hölada. Här köper du biljetter.

6. Restaurang Lauters
Om du är på Fårö en torsdag är Lauters grillkväll ett måste. Boka här.

7. Crêperie Tati & Kutens bensin
Den nedlagda macken är en bilkyrkogård som andas 50-tal. På kvällarna är det en rockklubb med bar och scen och på dagarna ett mysigt creperi.

8. Slow Train Bed and Breakfast
Om du känner för att bo över på ön ligger detta B&B tvärs över vägen från Kuten. En charmig 1800-talsgård där du får en frukost inspirerad av fransk matkultur. 400-450 kronor natten inkl. frukost. Boka här.

Taggar: | | | |