• Saurabh Sinha

  Saurabh tillbringade många år av sin uppväxt i Luleå och kallar sig fortfarande för norrlänning, även om det är Stockholm som gäller nu.

 • Saurabh Sinha

  - Jag vill göra vad jag vill, när jag vill, säger Saurabh Sinha.

 • Saurabh Sinha

  - Jag har fastnat för ordet upplevelse. Jag vill att människor ska aktiveras, säger Saurabh Sinha.

 • Saurabh Sinha

  Saurabh Sinha håller på att bygga upp en tillvaro där han kan leva på att han känner många människor.

”Att ses på riktigt är vår tids lyx”

BETONGSOMMAR. Vad är det som gör festen? Saurabh Sinha, skulle många säga. Möten mellan människor, säger Saurabh själv som i en digitaliserad värld ser sitt mission; att sammanföra människor.

 ”Va fan!” Det har plingat till i Saurabhs telefon och han utgår ifrån att det är någon som vill att han ska göra något, men det är en inbjudan till en fest.

– Jag är så van att själv arrangera, inte bli bjuden, så jag blev lite paff nu, säger han.

Saurabh Sinah är festfixaren som drev klubb på Berns, men som 2008 satte fötterna i den mexikanska sanden och bestämde sig för att lägga av. Inte med festerna, men med den fasta anställningen.

– Nattklubbsperioden var en påfrestning. Det var väldigt tufft. I och med resan till Mexiko insåg jag att grejer var tvungna att förändras. Idag har jag ett mycket bättre liv. Nu har jag friheten.

Analog lyx
Saurabhs fester är aldrig öppna för vem som helst, det krävs antingen att du känner honom själv eller är vän med någon som gör det. Det är inte för att det ska vara snobbigt, det är för att alla gäster ska känna sig trygga med sammanhanget. Det är speciellt viktigt på blind-date festerna. Men oavsett vilken typ av fest det är som arrangeras, så är det mötena mellan gästerna som står i centrum.

– Dels lever vi i en digital tid nu, dels hör vi hela tiden om miljökatastrofer och ekonomiska problem. Det är rätt tufft nu, då är mötena mellan varandra extremt viktiga. Att ses på riktigt är vår tids lyx, och jag älskar att sammanföra människor, säger Saurabh.

Lyxen med att mötas på riktigt och inte bara digitalt, är också upphovet till Saurabhs analoga fester. Han tröttnade på att människor umgicks mer med sina mobilskärmar än med varandra, så han skapade festen där mobilen är förbjuden.

– Du får lägga ifrån dig telefonen när du kommer till festen, och alla älskar det. Plötsligt blir det samtal i toalettkön istället för att folk kollar sina sms. Speciellt de unga, de som är födda med luren i handen, uppskattar det här.

I en båt med Malte
Själv festar han nästan aldrig. Och de vänner han umgås med är väl utvalda. Helst vill han bara fiska och sitta i en båt med dvärgtaxen Malte.

– Jag köpte honom från Hundstallet när min pappa gick bort. Då hade Malte haft flera olika ägare innan han till slut blev bortlämnad. För mig var det kärlek vid första ögonkastet, jag har aldrig varit med om något liknande, säger Saurabh.

Friheten Saurabh vunnit i och med att skippa fasta anställningar och istället leva i en något mer osäker ekonomisk tillvaro, ger honom möjligheten att göra det han allra helst vill göra. Fiska, gå i skogen och nyttja stunderna då vädret säger åt honom att inte jobba. Bara leva. Men målet är att alltid ha roligt, aldrig göra något han inte vill. Och han är på god väg. Det är snart dags för en stor midsommarfest i New York innan alla sommarens jobb drar igång. Det blir Gagnef, Way out West och alla fester under modeveckorna i såväl Stockholm som resten av Europa. Oavsett vilken fest det är som skapas, är Saurabhs ledstjärna alltid att människor ska ha roligt, för då har han själv också kul. Men han vill göra större avtryck än så. På något sätt bidra till samhället på ett sånt sätt att han blir ihågkommen.

– Att samla folk är ett steg i rätt riktning. Det är viktigt för mig att du får ett minne, då har jag gjort ditt liv rikare.

 

Vem: Saurabh Sinha 

Gör: Genom att anordna fester ger han människor minnen de kan bära med sig hela livet

Vill: bidra till samhället på ett sådant sätt att han blir ihågkommen
Gå på fest? Enda sättet att komma in på Saurabhs fester är att antingen känna honom själv, eller en vän till honom. Kämpa!

 

Saurabhs tre viktiga ingredienser för den perfekta festen

 • Ha kul när du planerar. Det kommer smitta av sig på stämningen.
 • Välj musik som på ett eller annat sätt kan tilltala alla. Jag har alltid som mål att alla på mina fester ska gå hem och minnas en speciell låt som gjorde deras kväll, oavsett vilken musik de gillar.
 • Instamoment! Alltså tillfällen som man vill föreviga på instagram. Gärna något oväntat, en upplevelse där gästerna aktiveras. Det här blir förresten extra intressant på mina analoga fester eftersom deltagarna inte har några mobiler. Då måste de verkligen minnas den där speciella stunden utan hjälp av en kamera.
Taggar: | | |