• Sharewear

  • Sharewear

ShareWear – följ din tröja över hela världen

MODE. Just nu pågår Stockholms modevecka och visningarna avlöser varandra. Nya sätt att konsumera klädupplevelser provas hela tiden fram och senast i raden är Svenska institutet, VisitSweden och några av Sveriges främsta modeföretag som nu lanserar Sharewear – en speciellt utvald klädkollektion som inte går att köpa. Det är en del av The Democreativity Initiative, en plattform för att främja och skapa idéer i Sverige. Förra året var fokus på kreativitet inom spelindustrin, i år ligger fokus på kreativitet och hållbarhet inom modebranschen.

 Så här fungerar det: ShareWear lägger upp bilder av plaggen med hashtaggen #sharewear. Den första personen att kommentera under bilden får låna det i en vecka. När veckan är över, överför han eller hon ett foto på det lånade plagget på Instagram för nästa person att kommentera. Och så vidare.

ShareWare har plagg från några av landets mest hyllade designers, inklusive Filippa K, Hope, House of Dagmar, Uniform for the dedicated, Nikolaj d’Etoiles, Weekday och Whyred. Men vem som helst kan öppna upp sin garderob! Det är bara att knäppa en bild av plagget, ladda upp den på Instagram med #sharewear så är man med i rörelsen.

sharewear.se finns en interaktiv karta för att spåra tidigare och nuvarande deltagare och skapa en kedja av användarna av plaggen.

Sagt om ShareWear:

”Som om ABBA, progressiv jämställdhetspolitik, och IKEA inte var tillräckligt stora prestationer har Sverige också uppnått apoteos av delningsekonomi med ’ShareWear’, kläder som du kan låna gratis, men bara om du delar dem framåt.” Tidningen Ecouterre.

”Visit Sweden har kommit på ett ekonomiskt och hållbart sätt som gör det möjligt för oss att hela tiden bära nya kläder.” The Telegraph.

” Om du är tillräckligt snabb i tummen för att få tag på ett plagg via ShareWear, är det ett sätt att fortsätta se trendig ut samtidigt som du låter bli att bidra till den globala överkonsumtionen”. Tech Insider.

Taggar: | | | |