Slinkachu skalar om staden    

NOTIS. 2006 arbetade den brittiska konstnären Slinkachu på reklambyrå och letade efter ett sätt att få utlopp för sin kreativitet utanför jobbet. Resultatet blev ”The Little People Project”, miniatyrfigurer som lämnas runtom i London för att upptäckas av någon uppmärksam person.

Slinkachus miniatyrfigurer placeras ut i staden och arrangeras med hjälp av den befintliga miljön till något som liknar små filmscener. Från detta miniatyrperspektiv förvandlas en vattenpöl till en sjö eller lite ogräs som sticker upp ur asfalten till en grönskande trädgård. Genom sin gatukonst vill Slinkachu uppmuntra till interaktion mellan människan och staden och till en större medvetenhet om vår omkringliggande miljö. Hans verk berör teman såsom stadsmänniskans ensamhet, bristande kontakt med naturen och hur vi i vår hektiska vardag ofta missar de små detaljerna i livet.

Figurerna fotograferas för att sedan lämnas till sitt öde med förhoppningen att de ska bli upptäckta av den uppmärksamme förbipasserande. Slinkachu själv stannar aldrig kvar för att se om verken upptäcks utan menar att det är en del av magin att inte veta vad som händer sen.

Taggar: | | | |