A house Bouillon

Slutet kretslopp på A house Bouillon

RESTAURANG. A House fick av Akademiska hus i uppdrag att göra något nytt av den så in i norden ”hatade” arkitekthögskolan i Stockholm. Sedan invigningen 1969 har byggnaden röstats fram, inte bara en utan flera gånger, som den fulaste byggnaden i Stockholm. Men nu ska den få nytt liv och dess inre skönhet ska få omdefiniera bilden av byggnaden. A House ska nämligen bli en mötesplats och ett kontorshotell för kunskap, kreativitet och entreprenörskap. Och mat ska bli en central del av konceptet att samlas kring.

Först ut på matfronten är Sayan Isakssons restaurang Bouillon, som blir kockens femte i ordningen efter Esperanto, Råkultur, Shibumi och Imouto  som alla ligger ett stenkast ifrån byggnaden. Som den nya restaurangens namn antyder är menyn fokuserad på buljong i olika variationer.

– Jag gillar att jobba med slutna kretslopp och på A house Bouillon kommer vi jobba med just det, att ta tillvara på maten. Det finns alltid rester som behöver tas om hand om, så varför då inte göra buljong på resterna. Det som normalt slängs bort sätter igång kreativiteten hos mig, och jag ser projektet som en riktig utmaning, säger han, till The White Guide.

A House Bouillon öppnar under april och är först ut, men serveringar av olika slag förväntas ingå i A House konceptet i framtiden.

Sapir följer med spänning utvecklingen av A House Stockholm och hoppas att kreativiteten där ska flöda.