1. Eko blå passion 2. Rättvisemärkt cream peach 3. Ekologisk Rooibos, Tamarind och Äpple 4. Nu Te 5. Down Town Abbey

Sofia Wilén på Tehuset Java tipsar om nya ekotetrenden

LISTA. Te har mer och mer blivit en produkt som likt kaffe lockar till specialkunskap. De små självständiga tebutikerna blir fler och vi lär oss mer om svarta, vita, röda och gröna teer.

På det familjeägda Tehuset Java i Stockholm och Lund ser man en tydlig trend. Efterfrågan av ekotéer ökar stadigt, så pass att leverantörerna inte hinner med. Sofia Wilén på Tehuset Java har märkt förändringen.

– Det är en väldig skillnad från bara för några år sedan. Kunderna både tänker hållbart och köper eko. Många kommer till och med in med egna burkar som de vill att vi fyller. Det är härligt med något som är så kunddrivet.

Sapir bad Sofia att ge oss sina fem tefavoriter!

1. Ekologisk Blå Passion

2. Rättvisemärkt Cream Peach

3. Ekologisk Rooibos – Tamarind & Äpple

4. Nu Te – Vitt – Nordic Night

5. Downton Abbey tepåsar – Grantham Breakfast Blend

Visste du att!

Om du råkat köpa ett te som du inte tycker om kan du istället för att slänga det, använda det till att bli av med dålig lukt i skorna. Fyll en strumpa (helst nylon) med te och stoppa i skorna. Använder du dessutom ett smaksatt te får skorna en ljuvlig doft.

Grönt te och örtte ger fin färg och härlig doft åt badkarsvattnet. Eller varför inte i fotbadet?

Att läsa framtiden i te har länge varit populärt. Bland annat ska luftbubblor som samlas på ytan i tekoppen betyda att pengar är på väg, små teblad som flyter upp i koppen förebådar att det kommer gäster och en tekanna som droppar på bordet betyder att lycka väntar.

Taggar: |