• Vattenflaskan KOR är gjord i ett kemikaliefritt material och håller törsten borta under träningspasset. Till höger ett tränings-set från Asquith. motion

  Vattenflaskan KOR är gjord i ett kemikaliefritt material och håller törsten borta under träningspasset. Till höger ett tränings-set från Asquith.

 • Sapremas träningsrollers är miljövänligt producerade och delvis gjorda av återvunnet material. motion

  Sapremas träningsrollers är miljövänligt producerade och delvis gjorda av återvunnet material.

 • Weekdays nya badkollektion innehåller badkläder av återvunnet material, både för män och kvinnor.

 • Houdini gör sköna funktionsplagg som skyddar mot väder och vind. motion

  Houdini gör sköna funktionsplagg som skyddar mot väder och vind.

 • Yogamattorna från Grounded Factory är garanterat giftfria och har sköna mönster med inspiration från naturen. träning

  Yogamattorna från Grounded Factory är garanterat giftfria och har sköna mönster med inspiration från naturen.

Bästa träningsprylarna för sommarformen

MOTION. Nu hägrar sommaren och varmare tider – att motionera utomhus känns plötsligt lite skönare. Sommarträning kan vara något så enkelt som att ta en simtur i en insjö, njuta av en långpromenad i skogen eller köra ett yogapass i en park. Sapir har finkammat marknaden efter hållbara träningsprylar och badkläder gjorda av återvunnet material.

 1. Beachlife – Weekday har precis släppt en ny kollektion med badkläder av återvunnen polyamid och polyester, med inspiration från Miamis stränder. För att spara både på material och energi så har man använt polyester av kasserade PET-flaskor och polyamid som tillverkats av gamla fiskenät och mattor.
 2. På mattan – När det inte gick att hitta en snygg yoga-matta i ett miljövänligt och hållbart material, bestämde sig grundarna av Grounded Factory att tillverka en själva. Deras yogamattor är gjorda av vegansk mocka och naturgummi – utan silikoner och giftigt lim. Mattorna finns i olika varianter med mönster som är inspirerade av den svenska naturen och material som sten, marmor och träd, och alla färger är vattenbaserade och ekologiska.
 3. Dricka bör man – Vad du än väljer för typ av motion i sommar, kom ihåg att fylla på med vätska. Men se till att flaskan är gjord i ett bra material utan skadliga kemikalier. Den transparenta sportflaskan KOR från My Karma finns i flera färger, och är gjord i ett BPA-fritt material.
 4. Let it roll – En roller kan vara bra att ha som stöd när du gör ben-övningar, sit-ups eller kör ett yoga-pass. Saprema har flera varianter som är gjorda i ett miljövänligt material, varav 50 procent är återvunnet EVA-skum.
 5. Rätt klädd Asquith gör sköna och snygga träningskläder av bambu och ekologisk bomull. Eftersom bambu är naturligt anti-bakteriellt och ett material som andas, är det perfekt att använda till träningskläder.
 6. Håll värmen – Den svenska sommaren kan vara oberäknelig, och ibland kan det vara skönt att sätta på sig en varm tröja. Houdini gör funktionskläder i hållbara, tåliga och vattentäta material, bland annat av återvunnen polyester. Företaget fick ta emot Elle-galans Conscious Award tidigare i år.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taggar: | | |