• shareville

  • shareville

    Grundaren av Shareville, Fabian Grapengiesser.

Spara, investera och dela på Shareville

FINANS. Shareville, som är en del av Nordnet, är Nordens största sociala nätverk för sparande med över 80 000 medlemmar. Som användare på Shareville har du möjlighet att se rakt in i tiotusentals duktiga sparares värdepapperskonton och se hur de mest framgångsrika köper och säljer aktier och fonder. Du kan följa de bästa, få uppdateringar i realtid och handla direkt via din depå. Du kan hitta grupper med användare som delar dina intressen. Ni ger varandra tips, byter värdefull information och diskuterar.

Shareville grundades 2010 av Fabian Grapengiesser, som tyckte att det saknades något på sparhimlen. Ett ställe där sparare kunde dela information med varandra på ett enkelt och lustfyllt sätt. En bankman kunde inte vara enda alternativet tänkte Fabian. Och så rätt han hade. Idag är Shareville Nordens största sociala nätverk för sparande.

Med ett Shareville-konto kopplar du ihop en eller flera värdepapperskonton med din profil. När du gör det får du full tillgång till information om alla portföljer som finns på sajten. Du kan få meddelanden så fort någon du följer gör förändringar i sin portfölj. Du gör dina affärer direkt via din depå, och handlar med riktiga pengar. Du kan vara helt anonym, och det som syns för andra är bara fördelningen av värdepapper i portföljen, din handel och din utveckling. Hur mycket pengar du rör dig med syns inte. Så det är bara att börja och, liksom de andra medlemmarna på Shareville, utnyttja ”the wisdom of the crowd”.