Samla slantar till dina drömmar direkt i telefonen

PENGAR. Ett enkelt swish med fingret och du har plötsligt kommit ännu lite närmare drömresan. Nya spartjänsten Dreams har med hjälp av forskning inom beteendeekonomi, design och tech byggt en spar-app som ska hjälpa användarna att nå sina mål snabbt.  Företaget vill nämligen att vi ska tänka till kring vår konsumtion och lägga pengar på sånt som faktiskt betyder något – våra drömmar.

Såhär; du går på stan och blir sugen på något. Men istället för att betala trettiofem kronor för en medioker latte i pappersmugg går du in i appen och säger åt den att spara de där trettiofem kronorna. Sakta men säkert kommer ditt sparkonto att fyllas, bara genom att du faktiskt tänker till innan du spenderar.

– Vi måste börja prata om vad ekonomi egentligen handlar om, nämligen beteenden. Att ändra sin ekonomi handlar om att ändra på sina vanor och beteenden (vilket alltid är lättare sagt än gjort), säger Henrik Rosvall, VD på Dreams.

 

Tre snabba fakta

Genom appen öppnar du ett sparkonto på Ålandsbanken, där dina pengar omfattas av insättningsgarantin. Här finns de så länge du använder appen.

Du kan ta ut dina pengar när du vill, då förs pengarna över till det konto du angav vid registreringen, oavsett i vilken bank det är.

För att kunna använda Dreams behöver du ange namn, personnummer, e-postadress och telefonnummer. Du behöver också skriva på ett användaravtal för dels Dreams, dels Ålandsbanken samt ange ett kontonummer. Du avslutar registreringen genom att använda mobilt bank-ID.

Taggar: | | |