Ta med dig nya elcykeln Vektron på tåget

CYKLAR. Med världen på väg mot ökad auto-mobilitet, blir elfordon allt mer mainstreamPå fem år har försäljningen av elcyklar ökat med närmare 90 procent i Europa, så när 3,5 miljoner människor köper sig en elcykel så är det inte längre en nischteknologi. Vad är det då som gjort att fler väljer en elcykel? Förutom en bättre teknik och enkelhet så är det ett sätt att spara pengar. Inte i relation till en hederlig cykel, utan som alternativ till bilen och mopeden. Lägre driftskostnader plus att du slipper dyra trafikförsäkringar och parkeringsavgifter. Förutom pengar står tid högt på listan. Hur ofta hör du om någon som sitter i timmeslånga cykelköer?

Hopfällbar designdröm

För många pendlare är el-cykel ett hett alternativ nu när batterierna är så pass bra. Att pendla med en el-cykel orsakar dessutom mindre utsläpp på ett år än vad en bil gör på en dag. Tern och Bosch har skapat världens mest kompakta elcykel, Vektron. Vektorn är en el-cykel som kan vikas ihop till ett behändigt paket. Det gör att du, tillskillnad från en vanlig cykel, får ta med den på både bussar och tåg.

Kanske är tiden inne för att parkera flera av våra fordon bredvid hästen och vagnen? För el-revolutionen är här för att stanna.

Batteri: 5-10 mil på en laddning (300Wh)
Storlek: 86 x 86 x 36 cm.
Vikt: 21,8 kg.
Hopfällbar?:
 Ja, på 10 sek.
Mer info: www.turnbicycles.com