• Kittie Garrison och Elisabeth Cunningham på The Jane Hotel

  • Hotellet ligger längst ner på The Jane Street, med fina möjligheter till en löptur längs med Hudson River, eller en promenad på populära High line.

The Jane – Hotellet för sjömän och kosmopoliter i NY

NOTIS Lev som en sjöman när du besöker New York och boka in dig på The Jane Hotel i populära Meatpacking District. Här har du nära till en promenad på populära The High Line, eller en löptur längs med Hudson River. Hotellet stod klart 1908 och inreddes som ett fartyg för att sjömännen som kom in från havet skulle känna sig hemma när de behövde en säng för natten. Efter Titanics katastrofala öde 1912 fick överlevande bo på hotellet och man höll också en minnesceremoni för de drunknande sjömännen fyra dagar efter att fartyget gått ner i havets djup. 1944 tog YMCA över driften och under 80- och 90-talet var hotellet en viktig del av New Yorks bohemiska kulturscen. Hotellet har inte bara varit ett hotell för tillfälliga gäster, utan även en plats för bofasta. Under 80-talet bodde bland annat den världskända artisten och dragshowstjärnan Ru Paul här.

2008 renoverades hotellet och de tillhörande utrymmena utan att för den delen förändra dess själ, och det är idag ett så populärt hotell att man måste vara ute i god tid för att få plats. Här är överflödet bortprioriterat men historien lever tydligt i de svindlande korridorerna, det gamla kapellet som idag är en nattklubb och den ståndaktiga dygnetruntöppna receptionshallen. Det sägs att det fortfarande bor permanenta gäster på hotellet och en rundvandring i de smala korridorerna vittnar om dörrar där renoveringen fått vänta. Ett hotell där historien fortfarande känns högst levande. Ett äventyr för en natt.

Taggar: | |