• The Plant

  • The plant

    Maximillian Lundin gör nyttig mat som ska smaka onyttigt.

The Plant: Rock n’ roll-mat på Söder

RESTAURANG. Sverige går i bräschen för försäljningen av ekologisk mat och något har hänt i krogvärlden. Plötsligt vill krögare laga spännande vegetarisk mat och allt fler krogar lägger fokus på det gröna. Välrenommerade Paul Svensson på Fotografiska är ett exempel. Agrikultur ett annat.

Ytterligare ett välkommet tillskott till Stockholms restaurangscen är The Plant som serverar klassisk rock ’n roll snabbmat, fast vegansk och nyttig.  Maximilian Lundin, hjärnan bakom konceptet, har studerat vegansk kost i flera år. Han är övertygad om att den veganska vägen är den rätta vägen att gå, och hans mål är blygsamt: att hela världen ska bli veganer som då och då äter kött istället för att köttätare då och då äter veganskt. Den västerländska maten är enligt honom som en stor snuttefilt av kött.

– När man slutar äta kött så förändras och förfinas smaksinnet. Växtriket har betydligt fler smaker än köttriket. Skulle jag prova exempelvis en korv nu – som jag skulle spotta ut – så skulle jag nog uppleva den som väldigt salt, fet och med mycket smak av järn och blod, säger han i en intervju till DN.

Och det låter ju så där. Kanske dags att testa the Plant.

Namn:  The Plant

Var: Götgatan 132, Stockholm

KonceptSveriges första helt ekologiska och veganska fastfood-restaurang
Mer info: theplant.se
Taggar: | | |