• tinker

    Sugen på att bygga ihop en egen motorcykel? Då är Tinker grejen för dig.

Tinker – motorcykeln du bygger själv

MOTOR. Ett open-source, DIY-projekt, som gör det möjligt att blåsa nytt liv i gammalt skrot. Så beskrivs motorcykeln Tinker. Idén är att vem som helst, utan vidare förkunskaper eller tillgång till avancerade verktyg, ska kunna bygga sin egen hoj. Det är bara att ladda ner specifikationen och sätta igång.

Tinker belönades med priset New Designer of the Year 2015 på New Designers Exhibition i London, bland annat för sin nytänkande och hållbara approach till produktdesign. Projektet är fortfarande i utvecklingsfasen och om allt går som det ska kommer Tinker finnas tillgänglig för nedladdning innan slutet av 2016.

Tinker är en kreation av designern Jack Lennie från Edinburgh, Skotland. Inspirationen fick han av uppgiften om att 90 procent av motorcyklarna i Storbritannien var skrotfärdiga på grund av skador på ramen. Ett slöseri av stora mått med tanke på att många av delarna fortfarande var i gott skick.

Genom sin designlösning har Lennie lyckats hitta ett innovativt sätt att ta vara på gamla uttjänta motorcyklar och deras beståndsdelar och ge dem nytt liv. Slutresultatet är en vacker hoj som andas klassisk brittiskt motorestetik.

Videoklipp om Tinker

Taggar: | | |