• filmer

    Steve Carell och Ryan Gosling i Oscarsbelönade The Big Short, som följer investerarna som vågade satsa emot världsekonomin under finanskrisen 2008.

  • Filmer

    Homeland-stjärnan Damian Lewis som hedgefond-managern Bobby Axelrod i HBO:s kritikerrosade nya dramaserie Billions, ett girigt maktspel från New Yorks finansvärld, där även svenska Malin Åkerman är med på ett hörn.

  • filmer

    Leonardo DiCaprio, som tidigare spelade charmante bedragaren Frank Abagnale i Catch Me If You Can, axlar även rollen som pengahungriga börsmäklaren Jordan Belfort i The Wolf of Wall Street.

Top 10: finanssäkra Wall Street-filmer

EKONOMI/FILM. Just nu trendar Wall Street-draman som en kraftigt stigande aktiekurs. Sugen på lite insider trading? Då är HBO’s hyllade nya drama Billions något för dig. Om Wall Streets börshajar mer är din grej rekommenderar vi bioaktuella The Big Short, den senaste i raden av filmer att skildra den amerikanska finanskrisen 2008. Och för dig som väntar på något gott: i slutet av maj tar George Clooney över stafettpinnen som Wall Streets ekonomiguru Lee Gates, i Money Monster.

Du har troligtvis lekt med tanken på att vara riktigt rik. Och inte skatteåterbäring på sparkontot-rik. Nu pratar vi vinna på lotto, förfalska pengar och råna börsen-rik. Men medan den moraliska kompassen (förhoppningsvis) hindrar dig från att faktiskt begå storskaliga finansbrott, behöver du inte längre gråta över en spilld magisterexamen i ekonomi. Lär dig allt om börsinvesteringar och snabba cash genom att titta på film! Som minst kommer du att få din beskärda del av matnyttiga exempel på varför kapitalism gör sig bäst hållbar.

Här är våra bästa tips på underhållande ekonomilektioner på film:

1. The Wolf of Wall Street
2. Too Big to Fail
3. Margin Call
4. Catch Me If You Can
5. Inside Job
6. Wall Street: Money Never Sleeps
7. Enron: The Smartest Guys in the Room

Taggar: | | | |