• ekogadgets

    Powermonkey laddar dina prylar även ute i vilmarken.

  • ekogadgets

    I am eco - snygg, energieffektiv och ekologisk dator.

  • Vers energisnåla bluetooth-högtalare.

Top 6 ekogadgets till semestern

TEKNIK. Din smartphone drar lika mycket el som ett stort kylskåp. Men misströsta icke: nu öppnar sol, vind och vattendrivna gadgets nya möjligheter för miljömedvetna resenärer. Med ett växande utbud av bärbar, ekologisk och energieffektiv elektronik på marknaden behöver du inte längre välja mellan din favoritteknik och Moder natur.

Så kan du koppla av utan att koppla ner:

1. Powermonkey Explorer 2
En robust festival- och vildmarksräddare i nöden för din mobil, digitalkamera och musikspelare – Powertravellers bärbara batteri rankas som det kraftigaste på marknaden idag. Kraftapan är vattentät, laddas med solpanel och är ruggigt stryktålig: den klarar fall, tunga slag och extrema miljöer – samt att bli överkörd av en Land Rover Defender. Vill du även semestra med surfplatta eller laptop fixar portabla solpanelen Solargorilla biffen.

2. I am Eco
Vrålsnygg, ekologisk och synnerligen energieffektiv dator med LED-belysning och 70 procent lägre klimatpåverkan än en genomsnittlig PC. I princip alla material som används går att återvinna och datorn är den första i sitt slag att få miljöcertifieringen EU-Flower.

3. 2Q
Vers energisnåla Bluetooth-högtalare får plats i fickan och passar dig som söker finfin ljudkvalitet, hållbar kvalitet och genomtänkt design. Företaget använder återvunnet och förnybara material i produktionen och det handkarvade trä som omsluter högtalaren kommer med bonuserbjudandet “Plant a tree, and we’ll plant one too.”

4. Fairphone
En grön smartphone tillverkad utifrån ett miljö- och rättvisetänk i hela produktionskedjan. Nonprofit-företag som minimerar ”konfliktmineraler” och vinsten går till bland annat återvinningsprogram för e-avfall i Ghana. Säljs i Sverige via ETC Mobil, som sätter upp solceller som producerar energin din telefon konsumerar.

 5. EcoNation DIY Eco Speakers
Bygg och designa dina egna portabla högtalare i hållbar och återvunnen ekokartong! Sen är det bara att klottra loss (en uppsättning om sex färgpennor följer med i kitet) och skapa en originell, smart och grön musiklåda – med universell kompatibilitet.

6. Vattendriven klocka
Batterifri multiklocka med alarm, kalender och temperaturmätare som räddar de flesta tältsemestrar i vildmarken. Bakom klockans LCD-display sitter fyra zinkplattor som, när du häller vatten i tanken, skapar en elektrisk krets som genererar månader av ström.

Taggar: | | | | |