• Nu finns även Skepphults klassiker med eldrift.

  • Full fart på två hjul! Hoverboarden, även kallad Airboard.

  • El-cykeln IRIS eTrike är som hämtad ur en science fictionfilm.

  • Sportmotorcykeln Lightning LS – 128 drivs av en elmotor och kan komma upp i 351 km per timme.

Vårens bästa tvåhjulingar

HOJ. I takt med att ljuset återvänder och gatorna sopas från grus rullas våra tvåhjulade vänner ut från det mörka vinteridet. Det är dags att låta både de eldrivna och vanliga cyklarna komma ut ur garaget. I helgen som var gick den årliga cykelmässan, Sweden Bike Expo, av stapeln, och Sapir tog pulsen på de senaste cykeltrenderna. Här är sex vrålåk du glida runt på i vår.

1. Världens snabbaste MC – Glid fram på två snabba med både stil och attityd. Lightning LS – 128 är sportmotorcykel som vänder upp och ner på MC-världen. Förutom att den har en elmotor så är den världens snabbaste motorcykel inom sin genre, och kan komma upp i en hastighet av 351 km per timme.

2. Retroglid med stil – Gobyel har lanserat en ny serie el-scooters för att du ska kunna färdas ljudlöst, snabbt och smidigt utan att släppa ut några avgaser. De är inte bara sköna att köra – de är också en fröjd för ögat.

3. Futuristisk fart med tak – Till skillnad från andra cyklar, så skyddar den här elcykeln dig både mot väder och vind. Att glida fram i IRIS eTrike är som att vara med i en futuristisk film. Men det är inte fiction, el-cykeln på tre hjul är omsluten av ett skal med utrymme för att packa både ett par matkassar och jobbväskan.

4. Både för kids och kostymnissar – Hoverboarden har blivit allt mer populär de sista åren. Den tvåhjulade brädan liknar en skateboard på tvären och passar alla åldrar. Brädan styrs enkelt med hjälp av dina fötter och genom att du flyttar din vikt. Dessutom tar du den lätt under armen i lokaltrafiken.

5. Klassiker på el – Elcykeln har fått sitt stora genombrott och är inte längre en nischad produkt. Klassiska cykeltillverkare som Crescent, Monark och Skeppshult har egna sortiment med elcyklar, utrustade med bred och bekväm sadel och en hederlig cykelkorg med plats för en hel del packning.

6. Trampa själv – Tekniken i all ära, det finns fortfarande dagar man vill trampa ut i solen av egen maskin. Den klassiska cykeln har inte blivit utrotad av elvarianterna. För dig som bor eller besöker Stockholm, Göteborg och Malmö finns det ofta möjlighet att låna eller hyra en cykel.