• 8

    8

  • 8

    8

  • 8

    8

  • 8

    8

  • 8

    8

  • 8

    8

  • 8

    8

  • 8

    8

  • 8

    8

Pastaäventyr under Toscanas sol

MATRESA. Bland olivlundarna mellan Florens och Siena, i medeltidsstaden Certaldo, har matlagningsskolan Organic Tuscany slagit läger i en gammal bondgård. Hit vallfärdar pastafantaster och foodies för att lära sig bemästra det italienska köket under Toscanas sol.

Kursdeltagarna bor i en av de tidstypiska gårdsbyggnaderna, pampigt inbäddad i ett lapptäcke av vingårdar. Bottenvåningen domineras av det stora lantköket som dagtid agerar klassrum. Tillsammans med lokala kockar får eleverna utforska det italienska köket och laga italienska delikatesser på råvaror från regionen.

Under en vecka får du bland annat lära dig göra färsk äggpastadeg och tillreda flera enklare rätter, som crostini (frasrostat lantbröd), salsa verde (örtsås på salvia och persilja), och sallad på siciliansk fänkål. På schemat står även olivoljeprovning och besök på ekologiska vingårdar och biodynamiska jordbruk. Och en snabbkurs i “foodie Italian”, såklart.

Organic Tuscanis matlagningskurser hålls i mindre grupper om max nio personer, och undervisningen sker på engelska.

Utflykt i området: På 20 minuter når du historiska pärlan San Gimignano, ett av UNESCOs världsarv, omgärdat av en stora mur med pampiga torn.

Tips: På Rail Europe hittar du tågresor Paris-Florens.

Taggar: | | |