• På matlagningskursen används närproducerade råvaror och maten lagas med lokala kockar. matlagningsskola

    På matlagningskursen används närproducerade råvaror och maten lagas med lokala kockar.

  • Matresan går till pittoreska San Gimignago, som bland annat är känd för sina goda, lufttorkade charkuterier. matlagningsskola

    Närliggande San Gimignago är UNESCO-klassat och känt för sina goda, lufttorkade charkuterier.

  • På matkursen får du bland annat lära dig göra pasta i olika former, till exempel tagliatelle. matlagningsskola

    På plats i Toscana får du bland annat lära dig göra pasta i olika former, till exempel tagliatelle.

  • Toscansk tomat- och brödsoppa, Pappa al Pomodoro, står på schemat. matlagningskurs

    Toscansk tomat- och brödsoppa, Pappa al Pomodoro, står på schemat.

  • Kursen hålls i det stora lantköket och deltagarna får bland annat prova på att göra sin egen äggpastadeg.

  • Studentbostad med twist.

  • De rätter som skapas i kursköket serveras sedan i trädgården...

  • Crostini med toskansk salsa verde. matlagningsskola

    ....som crostini med toskansk salsa verde.

  • Utanför boendet i den italienska villan väntar trädgård med pool och utsikt över Toscanas vingårdar. matlagningskurs

    Utanför boendet i den italienska villan väntar trädgård med pool och utsikt över Toscanas vingårdar.

Pastaäventyr under Toscanas sol

MATRESA. Bland olivlundarna mellan Florens och Siena, i medeltidsstaden Certaldo, har matlagningsskolan Organic Tuscany slagit läger i en gammal bondgård. Hit vallfärdar pastafantaster och foodies för att lära sig bemästra det italienska köket under Toscanas sol.

Kursdeltagarna bor i en av de tidstypiska gårdsbyggnaderna, pampigt inbäddad i ett lapptäcke av vingårdar. Bottenvåningen domineras av det stora lantköket som dagtid agerar klassrum. Tillsammans med lokala kockar får eleverna utforska det italienska köket och laga italienska delikatesser på råvaror från regionen.

Under en vecka får du bland annat lära dig göra färsk äggpastadeg och tillreda flera enklare rätter, som crostini (frasrostat lantbröd), salsa verde (örtsås på salvia och persilja), och sallad på siciliansk fänkål. På schemat står även olivoljeprovning och besök på ekologiska vingårdar och biodynamiska jordbruk. Och en snabbkurs i “foodie Italian”, såklart.

Organic Tuscanis matlagningskurser hålls i mindre grupper om max nio personer, och undervisningen sker på engelska.

Utflykt i området: På 20 minuter når du historiska pärlan San Gimignano, ett av UNESCOs världsarv, omgärdat av en stora mur med pampiga torn.

Tips: På Rail Europe hittar du tågresor Paris-Florens.

Taggar: | | |