Undergroundkrog lockar Stockholms foodies

RESTAURANG. Det som är bra kommer att spridas, oavsett reklamkampanjer. Kanske inte alltid en sanning, men när det gäller Derelict verkar det vara mer än sant. Restaurangen har slagit matrecensenterna med häpnad, och det som i början av sommaren beskrevs som en doldis av de få som hittat dit, bör snart vara omtalad vid varje parmiddag med tillhörande matnördar. Det är kocken Erik Löth tillsammans med Mattias Malmkvist och Babak Nordblom som startat den hyllade restaurangen på Norra Stationsgatan i Stockholm. Den är svår att hitta, syns knappt i sociala medier men har en avsmakningsmeny som får alla att falla.

Du väljer mellan Mindre, Mer eller Alldeles för mycket och serveras utefter ditt val en avsmakningsmeny baserad på lokalproducerade och säsongsbaserade råvaror. Enligt ägarna är varje rätt ett resultat av ett matminne, tankar och upplevelser. Det ska vara enkelt, men alltid skapat med passion och eftertanke.

Var: Norra Stationsgatan 51, Stockholm

Mer info: Hemsida,  Instagram 

Kök: Avsmakningsmenyn varierar beroende på vilka råvaror som finns tillgängliga. Skippa försöken att placera maten i ett fack. Det enda du kan vara riktigt säker på är att du kommer att få en riktigt bra smakupplevelse.
Taggar: | | |