Zady – Modets Whole Foods

NOTIS. Amerikanska samlingssidan för slow fashion, Zady, gör det lätt för kunderna att handla rätt. Känslan av att ha en garderob som svämmar över av kläder, men samtidigt inte ha något som känns rätt att ta på sig. Så beskriver de uppkomsten av sin affärsidé – att förstå begreppet kvalitet genom kläder som ska kännas lika fina som när du köpte dem, även efter flera år. Och framförallt är målet att det inte ska vara en trend utan en ny standard. Det är som matbutiken Whole Foods, där allt är hållbart, fast för mode.

Konsumtionen av kläder ökar dramatiskt från 40 plagg per person 1991 till 70 plagg 2015 (enl. American Apparel & Footwear Association), och priset är lägre än någonsin. För att undvika att miljön eller någon annan istället betalar och för att göra det enklare för kunder att välja rätt, har Zady introducerat The new standard, ett kompendium med research kring material och tillverkningsprocesser.

De egna produkterna är framtagna efter standarden med minsta möjliga fotavtryck på miljön. På Zady kan du även hitta det svenska märket Swedish Stockings.

Läs mer om Soraya Darabi och Maxine Bédat som startat Zady

 

Taggar: | | |