• Speedriding

  Speedriding

 • Speedriding

  Speedriding

 • Speedriding

  Speedriding sätter fart på adrenalinet!

 • Cecilia Gustafsson är en av coacherna på Springtime

 • Blossom Tainton är en av Springtimes coacher

  Blossom Tainton är en av Springtimes coacher

 • Armyfitness

  Armyfitness bygger starka muskler

Semester och träning hänger visst ihop, Sapir har listan!

NOTIS. För mycket julmat runt magen? Ett nyårslöfte om mer träning som kändes betydligt roligare att avlägga än att följa? Ta det lugnt, Sapir har listan på resor som förenar nytta med nöje; träningssemestern. Här är det inte bara löptider och vågresultat som räknas, utan kanske främst de vackra vyerna och att få en kickstart på träningssäsongen. De senaste åren har trenden exploderat och möjligheterna till en aktiv semester är oändliga. Vad passar dig?

Springtime
Springtime har sedan 1986 arrangerat en mängd olika typer av aktivitetsresor. Spring ett marathon i New York, häng med på yogaläger eller åk på ett Training Camp där du kan prova allt från cykling till bergsklättring. Många av resorna har kända ansikten bland instruktörerna, som Agneta Sjödin, Blossom Tainton Lindquist och Oscar Jöback. Springtime säger sig vara Nordens ledande arrangör för vanliga motionärer, och välkomnar alla som är sugna på en annorlunda semester. Dessutom stödjer de aktivt tre utvalda välgörenhetsprojekt, däribland Glada-Hudikteatern och A Reaching hand.

Dancecamps
Åk på ett dansläger för vuxna på Åsa Folkhögskola, mellan Katrineholm och Flen, där pedagogerna Oskar Pitre och Martin C Ferretti med sina instruktörer tar dig med på en svettig vecka med massor av dans och musik. Oskar är medlem i flera danskompanier, har undervisat på Danshögskolan, balettakademin, Sway och danscenter. Han har också vunnit flera priser, däribland Just deBout Scandinavia 2008. Oskar har sina rötter i dansgruppen Nine Degrees men har sedan dess koreograferat Danny Saucedo och Ricky Martin men också öppningsakten till självaste Michael Jackson under hans konsert i Stockholm 1998.

UCPA resor
Långsam tur på längdskidor, offpiståkning, snowboard eller varför inte speedriding? Det sista innebär slalomskidor och skärmflygning i ett, och är en sport för oss som älskar när adrenalinet pumpar. UCPA resor tar dig ner till alperna i en fullt utrustad, miljövänlig och bekväm buss. När det är dags att sova görs bussen om och varje passagerare får en säng. När du vaknar är du på plats bland snöbeklädda toppar och ren luft. Du väljer vilket paket du vill ha, men oavsett vilken aktivitet du väljer så ingår allt i priset. Boende, resa, aktivitet och mat. Gillar du konceptet och vill ägna även sommaren åt spännande resmål erbjuds även sommaraktiviteter.

Camp Shape It
”Funktionell träning när den är som bäst. Vi väcker träningsglädjen till liv och ger dig inspiration att komma igång med ett mer aktivt liv eller, om du redan är igång, hjälper vi dig att utveckla din träning”. Så skriver företaget på sin hemsida inför vårens camp. Bara att boka och göra dig beredd på en semester där kroppen verkligen sätts igång. Lägret hålls i Bohuslän, på Hotell Vann.

Sunflower Retreats
Vad sägs om en lugn semester där kroppen och hjärnan stärks av yoga? Med Sunflower Retreat en timme utanför Rom stödjer du dessutom lokalsamhället, eftersom det lilla företaget nyttjar all den kunskap och all den service som finns i närområdet.

Armyfitness
”Inget karamellsnack”. Det säger grundaren av Army fitness, Charlotte Granström, om sina metoder för att uppnå resultat. Här kan du välja att integrera träningen i din vardag, med ett bootcamp på sex veckor, där ni ses tre gånger i veckan. Eller så kan du välj att åka på ett träningsläger där hälsocoach, matlagningskurs och träning ingår. Välj vad som passar dig, men var beredd på en riktig energiboost!

Taggar: | | |