Foto: Alex Tang

Världssnabb motorcykel på solel

NOTIS. 200 hästar och en räckvidd på över 20 mil från en elhoj. Det är vad amerikanska Lightning Motorcycles LS-218 levererar och är därmed den snabbaste motorcykeln i världen. Med endast solen som medel kan fordonet laddas och köras helt utan fossilt fotavtryck.

Tvivlarna har onekligen fått något att fundera över. På Pikes Peak, ett av världens största motorevent, krossade Lightning allt motstånd och kanske viktigast av allt, alla fördomar. Lightning visste att när deras motorcykel lanserades skulle den bli jämförd med de bensindrivna alternativen och hade därför som mål att vara bäst på marknaden – oavsett.

”Att bestämma sig för solel var lätt. Det vara bara genomförandet som krävde en extrainsats. Med Lightning vill vi visa att elfordon inte är en kompromiss, tvärt om. (…) Samtidigt är vi fullt medvetna om att vi är med och bidrar till fundamentala förändringar inom transportindustrin” skriver företaget på sin hemsida.

Genom att fortsätta vinna tunga tävlingar hoppas Lightning att fler ska få upp ögonen för teknikens fördelar och förmågor.

Taggar: | | | |