Sapir
Nina Åkestam om stereotyper i reklamen, GoodGym mot ensamhet i London, Framtidsfeministen om en jämställd aktieportfölj och Zero Waste på Silo i Brighton.

Sapir – en unik samling av modiga vägvisare  

Sapir har snart funnits i tre år, wow! Vi har sprungit mot ensamhet med The GoodGym i London, ätit oss mätta med vetskapen om zero waste på Silo i Brighton, pratat med Framtidsfeministen om jämställda bolag i portföljen och med Nina Åkestam om stereotyper i reklamen, träffat gurus som verkar för ett mer inkluderande samhälle, talat med fondförvaltare som bygger framtiden med våra pengar och drömt om att åka och wwoofa eller få dra på kodningsläger i Spanien…Listan kan göras oändligt lång.

”Eko i matkassen, men inte på sparkontot” var en rubrik som sattes efter en undersökning som spar- och pensionsbolaget SPP gjorde för tre år sedan. I glossiga magasin kunde vi läsa om ekologiska krämer, hållbara designers och närodlad mat. Men aldrig om sparande.

Sapir startades kort därefter, på initiativ av SPP, i syfte att hitta ett nytt sätt att placera plånboksfrågor på hållbarhetskartan. Sapir skulle beröra fler än de redan initierade och synliggöra bryggan mellan smarta vardagsval och smarta sparval. Magasinet har också tydliggjort att det inte bara handlar om miljö, utan om en hållbar samhällsutveckling där alla sektorer och grupper måste omfamnas.

Under åren har redaktionen fått träffa smarta, hållbara och modiga vägvisare som gör att vi har en framtid att glädja oss åt. Det har varit ikoner som rör sig inom mode, mat, sport, finkultur, populärkultur, forskarvärlden och i de mest otippade rum. Eldsjälar finns överallt och är värda att lyftas!

65 000 unika besökare per år som i snitt läser två artiklar och stannar i minst en minut kan ses som ett gott betyg. Många artiklar har gett ringar på vattnet och bidragit till en större arena och möjlighet att inspirera fler. Idag har vi kommit lite längre inom finansbranschen och fler börjar se ett hållbart sparande som ett naturligt val jämte många andra. Små val gör stor skillnad, och glöm inte att du med ditt sparkapital har en enorm kraft att påverka. Gott Nytt År!